Hoe kiest u een hygiënisch betrouwbaar watertappunt?

woensdag 30 mei 2018

Hoe kiest u een hygiënisch betrouwbaar watertappunt?

Algemeen nieuws: Hygiëne, speciaal op plekken waar veel kinderen komen, is enorm belangrijk. Helaas zijn niet alle recreatieproducten met dat als voornaamste uitgangspunt ontwikkeld. Zo zijn er de mooiste watervoorzieningen waar pannen pasta en andere -veelal etens- resten worden omgespoeld en waar tegelijkertijd ‘even snel’ de handen worden gewassen. Maar waar etensresten zich ophopen, buiten in het zonnige zomerseizoen, wil je natuurlijk geen wespen en ander ongedierte aantrekken op de plek waar juist vooral ook kinderen hun handen reinigen.

Kiezen op design is dus niet alles, zeker indien de bedragen erachter al een investering op zich zijn en veel voorzieningen vaak jarenlang meegaan. U wilt er dus niet te laat achter wilt komen wat nu de beste keuze was geweest.   

Herkenbaar voor iedere campingeigenaar en dus tijd voor een toelichting van een expert vanuit de markt: waar op te letten bij de afschaf voor ultieme ontzorging?

Bas Durieux, directeur van Seijsener – al ruim 55 jaar ontwerper, fabrikant en marktleider in recreatietechniek – werd door vakblad Recreatief Totaal gevraagd om het antwoord: “Let bij het kiezen van het product vooral op dat afvalwater direct wordt afgevoerd, zodat nare luchtjes kunnen worden voorkomen. En ook het rooster is van groot belang. Een rooster kan er nog zo mooi uitzien, maar wat is de functionaliteit? Zo ogen kleine gaatjes op het eerste gezicht functioneel, want het scheidt immers vuilrestjes. Maar hoe handig is het als die vervolgens bovenop het rooster blijven liggen? Wat niet wegspoelt, hoopt op en wordt juist een vieze bende. Zeker met vlakke roosters waarop alles blijft liggen en er daardoor makkelijk vanaf kan vallen, waardoor het ook om het tappunt heen vies wordt. Let dus altijd op dat de afvoertegel van je watertappunt van grotere - bij voorkeur uitgediepte - omvang is, mét uitneembaar rooster, zodat alles in een keer kan worden weggespoeld en kan doen waarvoor het is bedoeld: de boel schoon én hygiënisch houden. Onder alle temperaturen. En voor iedere gebruiker.”
En voor het allerbeste resultaat? “Elk type kraan dient natuurlijk te worden voorzien van beluchter en beveiliging door een keerklep, zodat bacteriën niet in het waterleidingnetwerk kunnen komen.”

Biedt de totaalinstallateur zelf ook dergelijke producten met afvoertegels aan? Seijsener biedt zowel servicezuilen aan met een hygiënische, uitgediepte betontegel als het stammetje watertappunt met zeer makkelijk schoon te houden kunststof marlstone afvoertegel. Beiden met beluchtertapkraan en ingebouwde keerklep. Al vanaf €246,95.  

Logo Seijsener rekreatietechniek
Noorder IJ- en Zeeweg 11, 1505 HG Zaandam, +31 (0)75 6810 610   www.seijsener.com