MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met Seijsener

 

Keurmerken als Green Key en Blauwe Vlag worden door steeds meer recreatie-organisaties gebruikt als hulpmiddel om de bedrijfsvoering duurzamer op te pakken.

U weet het, wij weten het:  hoe bewuster  we met natuurlijke hulpbronnen en mensen omgaan, hoe beter.

Lees hier wat Seijsener Rekreatietechniek in eigen huis doet én hoe we via ons productenpakket een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving.

Energie- en materiaalbeheer

Al sinds de oprichting van Seijsener Rekreatietechniek in 1963 wordt er bewust omgegaan met energie en materialen. In de werkplaatshallen en magazijnen schakelt aanwezigheidsdetectie licht in en uit. Ruimtes worden niet onnodig verwarmd. In werkplaatsen en kantoren wordt afval gescheiden ingezameld en afgevoerd (diverse metalen, diverse kunststoffen, papier, lijm- en verfresten, enz.)).

Toegepaste materialen en technieken

Onze meestgevraagde aluminium zuilen Atlantic, Pacific en Arctic zijn ontworpen op duurzaamheid. De inbouwelementen worden direct op de mee-geëxtrudeerde profielen gemonteerd. Na een probleemloos gebruik van vele jaren kunnen deze zuilen simpel worden gedemonteerd en het aluminium profiel gerecycled.

 

Onze SGPE kunststof aansluitzuilen en watermeterputten zijn vervaardigd uit een mix van nieuw en gebruikt kunststof en volledig recyclebaar. Waar wij PVC- leidingen gebruiken, retourneren wij het afval aan de fabrikant voor hergebruik. Polyester, toegepast voor elektrakasten maar moeilijk te recyclen, gebruiken wij zo weinig mogelijk

Productiewijze

Alle eigen producten als kasten en zuiltjes zijn vervaardigd uit roestvrij staal en aluminium, wat volledig recyclebaar is.

Materiaal dat tijdens de productie vrijkomt wordt door ons schoon geretourneerd aan de fabrikant.

Personeel

Wij bouwen onze producten zodanig dat de mensen die deze installeren zo min mogelijk worden belast. Zo waren wij de eerste in Nederland met een kunststof watermeterput, die in tegenstelling tot het gangbare betonnen model veel lichter en dus plaatsingsvriendelijker is. Ook bij het ontwerpen van kasten en zuilen houden wij rekening met de uiteindelijke montage en het (bedradings-)werk

Energiezuinig ontwerpen

Zuinig omgaan met energie op recreatieterreinen begint al bij het ontwerp van het netwerk van stroom-, water- en gasleidingen. Hierbij houdt Seijsener Rekreatietechniek rekening met de capaciteit en de situering van de nutsaansluitingen. Uitgangspunt is een infrastructuur waarmee u tegen zo laag mogelijk tarief, met zo laag mogelijke vaste kosten uw gasten optimaal kunt voorzien.

Hergebruik energie/water

Hergebruik van energie of water is voor steeds meer recreatiebedrijven een reële optie als het gaat om efficiënt energiegebruik. Zeker wanneer u gebruik maakt van de deskundigheid van Seijsener Rekreatietechniek op dit gebied.

We realiseren met onze klanten aanzienlijke waterbesparingen door installaties te ontwerpen voor hergebruik van douche-, zwembad- en drinkwater (grijswaterinstallaties).

Bewuster energiegebruik

Energiebesparen in een jachthaven? Plaats stroom- en waterautomaten van Seijsener op de steigers. Deze eenvoudige vuistregel geldt al 25 jaar, in combinatie met onze muntautomaten, Sep-card of Sep-key betaalsystemen. In Nederland, maar ook steeds meer wereldwijd.

Wanneer uw gasten weten hoeveel ze verbruiken leidt tot bewuster energiegebruik, zo blijkt in de praktijk telkens weer. Onze meet- en schakelsystemen Kick 3000 en Marina 2100 geven snel informatie over individueel elektra, water- en gasgebruik en dragen zo bij aan een lager verbruik

Schoner vaarwater

De afgelopen 10 jaar ontwikkelde Seijsener unieke pompconcepten voor het uitzuigen van vuilwater uit vaartuigen, waarover u op deze site meer kunt lezen. De essentie van deze systemen is en blijft steeds, dat er op het einde van de dag minder vervuiling in het vaarwater is terechtgekomen, of het nu gaat om met olie vervuild bilgewater of om toiletwater.

Duurzame verlichting

Seijsener introduceerde als eerste de LED-verlichting. De Powerleds in onze zuilen gaan meestal net zo lang mee als de zuil zelf. Hierdoor zijn niet alleen de energiekosten minimaal, u bespaart ook tijd en kosten uit voor het niet meer hoeven verwisselen van lampen. LED-lampen zijn daarbij ook nog eens kwikvrij, in tegenstelling tot spaarlampen.

Seijsener biedt een gamma LED-verlichtingsarmaturen waarmee het lichtplan van ieder terrein compleet kan worden ingevuld.

Logo Seijsener rekreatietechniek
Noorder IJ- en Zeeweg 11, 1505 HG Zaandam, +31 (0)75 6810 610   www.seijsener.com