Profiteert uw recreatiebedrijf van toename toeristen?

donderdag 31 mei 2018

Profiteert uw recreatiebedrijf van toename toeristen?

Algemeen nieuws: Groei van het toerisme in Nederland betekent niet automatisch groei van uw recreatiebedrijf. Hoe zorgt u ervoor dat uw recreatiepark ook volgend jaar nog aantrekkelijk is voor de veeleisende toerist? Door samenwerking met recreatiespecialist Seijsener maakt u ruimte om de gewenste veranderingen door te voeren.

De toeristische sector in Nederland groeit flink de afgelopen jaren. De overnachtingen door buitenlandse toeristen stegen met 34% de afgelopen vier jaar. Maar ook van binnenlandse toeristen steeg het aantal overnachtingen met 6%.  Kortom, het klimaat voor recreatie-ondernemingen is gunstig. Maar een garantie voor succes is dit nog niet . Naast de normale concurrentie tussen verschillende bedrijven uit een sector, zoals campings of vakantieparken, is er ook concurrentie tussen de diverse varianten van vrijetijdsbestedingen, zoals attractieparken, hotels, bed & breakfast, campings, vakantieparken enzovoorts.

Ondernemingen wordt vaak geadviseerd zich te onderscheiden door meer luxe, beleving of comfort te bieden voor de bezoeker. Denk bijvoorbeeld aanbieden van luxe designchalets door bungalowparken. En aan campings die tot de verbeelding sprekende onderkomens op het kampeerterrein realiseren, en zo opschuiven in de richting van wat ‘glamping’ wordt genoemd.

Al met al vereist dit van de recreatieondernemer de nodige stuurmanskunst om zijn recreatiebedrijf in de vaart te houden. Als u daar ook volop mee bezig bent is het wellicht handig om meer routinematige taken zoals controle en onderhoud van uw technische installaties uit te besteden. Bijvoorbeeld aan Seijsener, want die is dè specialist in technische installaties.

Uw toegangscontrolesysteem maar ook uw elektrische- en waterinstallaties kunnen door Seijsener volgens een duidelijk protocol jaarlijks nagelopen worden en zo nodig hersteld. Hierdoor wordt het risico op storingen –  ze gebeuren vaak op het meest ongunstige moment, namelijk bij grote drukte – belangrijk verminderd. En kunt u zich met een gerust hart bezighouden met het consolideren of uitbouwen van uw recreatiebedrijf.

Bel de serviceafdeling van Seijsener voor een onderhoudscontract op maat:  075-6810 600. Of mail helpdesk@seijsener.nl

Logo Seijsener rekreatietechniek
Noorder IJ- en Zeeweg 11, 1505 HG Zaandam, +31 (0)75 6810 610   www.seijsener.com